Betonfundatie

De Marbel betonfundatie is een door Marbel Houtbouw ontwikkelde fundatietechniek. Uiteraard lichten wij u graag persoonlijk in over deze techniek. Enkele pluspunten:

  • Kosten besparend voor de opdrachtgever.
  • Zeer goede oplossing voor lichte bouwwerken.
  • Geschikt om een gemetselde borstwering op aan te brengen.
  • Deze fundatie kan worden gebruikt in combinatie met een (geïsoleerde) gewapende betonvloer van 10 of 12 cm dik. Eventueel kan deze monoliet worden afgewerkt voor een perfect eindresultaat.
  • Minder graafwerkzaamheden voorafgaand aan de bouw.

Betonvloer

Eps- fundatie balk

Een geïsoleerde tempexbak 400×500 mm voorzien van een wapeningskorf. Deze tempexbak word gebruikt in combinatie met een geïsoleerde gewapende beton vloer van 10 of 12 cm dik. Eventueel kan deze monoliet worden afgewerkt voor een perfect eind resultaat.

1

Hardhouten fundatie

Bij deze fundatie worden Azobe balken 5×20 cm bevestigd aan Azobe palen 4×4 cm. Op deze hardhouten balk worden dan de muurelementen van de schuur gemonteerd. Eventueel kan tussen de Azobe rand balk een betonplaat worden gestort. Een goedkoper alternatief is om tussen de randbalk bestrating aan te brengen. Bijvoorbeeld 50×50 betontegels.

Fundering

Poeren in combinatie met betonbanden

Priëlen en overkappingen kunnen worden aangebracht op een (antraciet) betonpoer van 600x150x150 mm. Deze poeren kunnen we met een RVS verbinding aan de Douglas/ Eiken houten staanders monteren. Tussen de poeren brengen we dan onder de wandelementen een (antraciet) betonband aan waartegen de stratenmaker gelijk kan starten. Zo staan de houten elementen vrij van de grond.