Materialen

Bij Marbelhoutbouw heeft u de keuze uit verschillende funderingsmogelijkheden. Hieronder vind u een korte omschrijving. Uiteraard zijn we bereid tijdens een persoonlijk gesprek u te informeren en zo samen met u tot een geschikte fundering te komen.

Marbel betonfundatie

De Marbel betonfundatie is een door marbelhoutbouw ontwikkelde fundatietechniek. Uiteraard lichten wij u graag persoonlijk in over deze techniek Enkele pluspunten:

  • Kosten besparend voor de opdrachtgever.
  • Zeer goede oplossing voor lichte bouwwerken.
  • Geschikt om een gemetselde borstwering op aan te brengen.
  • Deze fundatie kan worden gebruikt in combinatie met een (geïsoleerde) gewapende betonvloer van 10 of 12 cm dik. Eventueel kan deze monoliet worden afgewerkt voor een perfect eind resultaat.
  • Minder graafwerkzaamheden voorafgaand aan de bouw.

Betonvloer

Eps- fundatie balk

Een geïsoleerde tempexbak 400x500mm. voorzien van een wapeningskorf. Deze tempexbak word gebruikt in combinatie met een geïsoleerde gewapende beton vloer van 10 of 12 cm dik. Eventueel kan deze monoliet worden afgewerkt voor een perfect eind resultaat.

1

Hardhouten fundatie

Bij deze fundatie worden Azobe balken 5x20cm. Bevestigd aan Azobe palen 4x4cm. Op deze hardhouten balk worden dan de muurelementen van de schuur gemonteerd. Eventweel kan tussen de Azobe rand balk een betonplaat worden gestort. Een goedkoper alternatief is om tussen de randbalk bestrating aan te brengen. Bijvoorbeeld 50×50 betontegels.

Fundering

Poeren in combinatie met betonbanden

Priëlen en overkappingen kunnen worden aangebracht op een (antraciet) betonpoer van 600x150x150mm. Deze poeren kunnen we met een RVS verbinding aan de Douglas/ Eiken houten staanders monteren. Tussen de poeren brengen we dan onder de wand elementen een (antraciet) betonband aan. Waartegen de stratenmaker gelijk kan starten. Zo staan de houten elementen vrij van de grond.

Houtenvlonders

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een hardhouten Bankirai of Douglashouten vlonder. Een natuurlijke en mooie uitstraling. Informeer naar de mogelijkheden.  

Fundering met vlonders